Hengekøying, Turmat

Påskeheng med pinnepizza

Fra høyt komfortnivå til «høyt» over marken…


Fra luksus på The Thief til en natt under åpen himmel i Oslomarka. Det var en stund siden sist, så det var virkelig på tide med litt «hengekøying».

Tanken var å henge ved Grefsenkollen utsiktspunkt, for å få en flott utsikt over Oslo i tillegg til bålkos. Men her var det veldig mye folk, og selv om det er mange fine trær og flere fine bålplasser, syntes vi at det faktisk ble for folksomt. Vi dro derfor til Trollvann, som ligger like ved. Kort vei å gå fra parkeringen her også, og ikke et eneste menneske mer enn oss… Flotte steder å henge, og gode bålplasser. Helt perfekt!


Det ble ventepølser på bålet før vi satte igang med turmatprosjektet: Pinnepizza.
Idéen til pinnepizza kom fra Norges Jeger- og Fiskeriforbund.

Vi forberedte en del hjemme:

  • Stekte kjøttdeig. Smaksatte denne med litt ketchup, hvitløkspulver, paprikapulver, salt og pepper. Den bør ikke være for våt, så sørg for at vann fra kjøttdeigen koker bort.
  • Kuttet og stekte sjalottløk og tilsatte en boks med knuste tomater. Dette lot jeg koke sammen til en paste.
  • Kuttet paprika og sopp.
  • Ferdig pizzadeig på rull fra butikken.
  • Revet ost.


Alle ingrediensene legges i bokser/poser og pakkes i sekken.


På plass rullet vi ut pizzadeigen og delte den i tre deler (vår kohort-veninne var med på tur). Hver del ble fylt med tomatpaste, kjøttdeig, grønnsaker og ost. Her oppdaget vi etterpå at vi nok gikk på «taco-smellen»… Pizzastykkene ble fylt med altfor mye fyll!


Stykkene brettes doble på langs og surres rundt en ganske grov pinne – akkurat som vanlig pinnebrød. Så er det bare å grille det på bålet – og sørge for at man hele tiden passer på, og snurrer på pinnen.

Voilá – pinnepizza! 🔥🍕


Legg igjen en kommentar