Hus, hjem og hage

Gammelt nytt

«Someone’s trash is someone else’s treasure.»


Da har vi fått nøklene til VÅRT NYE HUS!


Nytt for oss altså. Selve huset er ikke så nytt, det er fra 1988. Så det er noen ting som må gjøres – her er vår prioriteringsliste:

  • Nåværende kjøkken skal rives, og vi skal bygge det opp igjen på nytt – akkurat slik vi vil ha det. Men det blir nok noen kompromisser mtp rommets utforming.
Kjøkkenet demonteres.

  • Stue og spisestue må males. I dag er spisestuedelen malt, men tak og vegger i resten av rommet er i originalfargen furu. Det blir MYE furu…
  • Gang og trappeløp samt trapp skal males. Gangen er i dag malt og er ikke så verst, men vi ønsker et mer helhetlig inntrykk. Veggene i gangen har trepanel men disse lar vi være i denne omgangen.
Spisestuen og stuen.

  • Hovedsoverom i overetasjen må fikses. Her skal vi bygge igjen en dør til et mindre soverom, og slå ut en ny åpning i veggen mellom det lille- og hovedsoverommet. Det lille soverommet skal altså bli en walk-in-closet!
  • Punktet over gjør at vi må male gangen i overetasjen. I tillegg bør Gaias rom, som også ligger i denne etasjen, males.
  • Badet i overetasjen må renoveres. Dette er fra når huset ble bygget, så lever litt på lånt tid. Når alt over er gjort får vi se hvor lengt pengene rekker…
Overetasjen…

  • Kjelleretasjen har et gjesterom og en kjellerstue, som etterhvert må males. Vi bør også legge noe enkelt gulv i de to bodene her. Dette må vi nedprioritere i denne omgangen. Men vi har i hvert fall sørget for at det har kommet en sofa hit. En sovesofa, vel å merke.

Color me MAD…

Å finne riktig farge til riktig rom i denne fargejungelen er ikke lett…

Tidligere i høst tipset byråkratens søster oss om å kontakte Jotun fargeekspert, for råd til farger til stue/spisestue, gang, trappeløp og kjøkken. Dette var et godt tips! De var raske å svare og kom med fine forslag.

Etter overtakelsen dro vi rett på Maxbo for å få tak i fargeprøver, og så videre til IKEA for å sjekke hva som ville funke sammen med kjøkkenskap og -benkeplate vi har tenkt oss.


Winter Wonderland

Omtrent samtidig som vi tok over huset vårt, kom også vinteren. Sånn skikkelig. Poff, sa det, og vipps var landskapet fint et Winter Wonderland med drøyt 20 cm kald og hvit puddersnø.

Så da var det bare å sette i gang med måking! En fin treningsøkt det, altså.

Misforstå meg rett her – jeg elsker vinter og snø! Og vår lille krabat er skikkelig glad i snøen også. Omtrent rett utenfor døren vår ligger Østmarka, så her er det enorm plass å boltre seg på. Gleder meg til masse turer her, både på ski og på beina!


Rett før jul går første del av flyttelasset. Da flytter vi alt det som står i det leide minilageret. Så kommer maleren innom for befaring, og vi skal enda en tur på IKEA for kjøkkenplanlegging.

Ikke veldig mye julefred for oss å få altså – men det er virkelig spennende tider!


Siste nytt
til innboksen din!


2 tanker om “Gammelt nytt”

Legg igjen en kommentar