Matprosjekt

8-retters middag

Med 8 kjente og ukjente venner!


Sist lørdag var vi invitert på middag til et vennepar, som arrangerte en vennekveld. Tanken bak var at hver middagsgjest (inkludert vertskapet) skulle lage en rett slik at det ble til et stort festmåltid.

Med 8 gjester rundt bordet ble det altså 8 retter!

Kveldens meny:

  • «Pyntet prinsesse fra åpent hav» – Laksetartar
  • «Flink bisk» – Sjøkrepsbisque med gulrøtter julienne
  • «#Toskekos» – Ovnsbakt torsk med potetpuré og smørsaus
  • «Aldrigjortfør» – Cevice av laks
  • «Mongolsk fast food» – Bifftartar med vaktelegg
  • «Når gode råd er dyre» – rådyrytrefilet med potetfondant, gulrotpuré og morkelsaus
  • «Natt i fjøset» – Norsk ost og kjeks
  • «Danserinnens syrlige bassilusker» – Pavlova med basilikumsaus

Jeg var nr 2 i rekkefølgen og retten min var altså sjøkrepsbisque. Byråkraten har laget denne mange ganger til meg, men denne gangen var det altså jeg som laget suppen – fra rensing av sjøkreps til servering. Med mye og god hjelp fra byråkraten, selvsagt! Oppskriften til denne nydelige (hvis jeg får lov å si det selv…) kommer fra selveste Bent Stiansen på Statholdergaarden. Byråkraten har dog gjort den litt mere til sin egen ved å legge til litt chili. Jeg fulgte byråkratens eksempel, og må si at jeg ble meget fornøyd med resultatet – og det tror jeg resten av middagsgjestene også ble!

Lagt ut på bloggen første gang i mai 2020.
Bisque a la byråkraten – men med hummer i stedet for sjøkreps. Veldig god den også!

Byråkraten laget rett nr 6; ytrefilet av rådyr – selvsagt av selvskutt rådyr! Top score fra meg, og fra de andre middagsgjestene.


For en kveld det ble!

Nydelig mat, nydelig drikke og ikke minst nydelig selskap. Kort sagt en nydelig kveld!


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s