Matprosjekt

Chicken delight

Hvem sa at kylling alltid blir tørr?


Hemmeligheten bak saftig og god kylling er sous-vide!

Endelig er byråkraten og jeg i gang med litt matprosjekter igjen – selv om det foreløpig ikke er noen store eller ekstravagante prosjekter. Men man må jo re-starte et sted.

Vi har ikke hatt middagsgjester på en stund nå, og denne gangen var det altså kun byråkraten og meg selv som sto på gjestelisten. Dessuten var det hverdag, så vi laget kun hovedrett – men med flere elementer, selvsagt.


Dette laget vi:

  • Kyllingbryst med rosmarin og hvitløk. Ca en time i sous-vide, og så grilling etterpå for å få farge og ikke minst smak.
  • Potet- og sellerirotpuré. Vi kokte selleriroten og potetene sammen, men noterte at det er bedre å koke de hver for seg pga at den ble litt for løs (pga vann fra selleriroten). Smør, litt fløte og revet muskatnøtt.
  • Glaserte gulrøtter. I sous-vide i ca 20 min med sukker, smør og en klype salt. Sausen fra vacuumposen kokes ned til sirup, og gulrøttene tilsettes helt til slutt.
  • Kraftbasert hvitvinssaus. Sjalottløk, hvitløk, rosmarin. Hvitvin, kyllingkraft fra Jacobs og fløte, og så litt umami (Soppgleder, Worchestersaus). Vi brukte også brun maizena til slutt for å få den litt tykkere.


Dette ble skikkelig bra!

Nå er det bare å håpe at vi kommer inn i en god periode med flere matprosjekter igjen – store, så vel som små!


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s