Hengekøying

Henger høyt

Testet et nytt overnattingssted i natt.


Natt til i dag sov jeg ute. Deilig med #nattinaturen midt i uka! Denne gangen fikk jeg med meg fetteren min som selskap.

Når jeg sover ute synes jeg alltid det er hyggelig å ligge ved et vann eller med en fin utsikt, litt høyt oppe. Men det er jo også digg å slippe å drasse på veden et langt stykke…

Denne gangen prøvde vi ut Årvollåsen. Etter at ha søkt litt rundt på det store internettet, fant jeg ut at dette burde være en relativt kort og enkel tur, og en fin utsikt å nyte på kvelden.


turveninner.no sin Facebook-side fant jeg en god beskrivelse av turen opp. Og det var ikke vanskelig å finne frem! Blåsti hele veien fra starten ved Tonsenhagen skole, unntatt de siste 50 m til toppen (men stien her var lett å finne). Litt bratt i starten, men vi tok det rolig så det gikk i grunn helt fint å bestige de 150 høydemetrene til topps.

Vel fremme (det tok en drøy halvtime til toppen i lavt tempo) fant vi gode trær å henge køyene i, og det var en stor og fin bålplass midt på toppen. Utsikten mot øst viste oss det svære innendørs skisenteret SNØ, så herifra så man ganske langt! Og vi var veldig heldige med været.


Pølser og bål, god drikke og fine samtaler dominerte kvelden. Veldig kos med kvalitetstid med fetteren min!

Etter en meget god natts søvn våknet vi til en fin og klar morgen. Fetteren min sørget for årets første utefrokost: bacon, eggerøre, nybakt surdeigsbrød og kokekaffe.

For en start på dagen… 🤩❤️


3 tanker om “Henger høyt”

  1. Hei Marit!
   Visst er det deilig med en natt ute i naturen? 🤩
   Jeg har ganske godt sovehjerte, så har aldri hatt «problemer» med å sove i hengekøye. Men jeg våkner nok oftere til om natta i hengekøye, enn hjemme i senga.
   Men et par tips som funker for meg:
   -Sørg for at det ikke er for mye «banan-form» på hengekøya. Stram den opp godt.
   -Finn det liggeunderlag som funker for deg. Kjipt når det sklir ut… Jeg har et som smalner til ved beina (tynt oppblåsbart) som altså er mere «kroppsforma». Funket som bare rakker’n, og er sikkert 15 år gammelt… Sea to Summit har et som ligner.
   -Ørepropper. Det hjelper veldig… spesielt om noen i selskapet snorker 🤣
   -Ikke var kald når du går og legger deg. Og bytt til rene/tørre sokker rett før du hopper i køya.
   -Tiss ene ekstra gang, selv om du ikke må, før du hopper i køya 🤓
   -Lue (eller noe annet) du kan trekke ned over øynene (ikke for stram, altså…), slik at det blir mørkere (og fortsatt er mørkt på morgenen…)

   Håper dette hjelper litt, og at du også får sove godt ved beste hengekøyetur!
   Hilsen Maria alias Byråkratfrue

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s