Alt kan ikke være en suksesshistorie.
Jeg er ganske god på å lage mat, altså, men det er ikke hver gang det blir en innertier…
Kylling
Ovnsbakt kyllingbryst med pestostekte grønnsaker og fullkornspenne
Hvor lett er det å tilberede kylling uten å oversteke den? Eller enda verre, å servere understrekt kylling? Førstnevnte blir tørt og «chewie» mens sistnevnte faktisk kan være farlig…
«Vi MÅ bruke sous-vide på kyllingen» sa byråkraten. «Nei, vi følger oppskriften» sa jeg. Så feil man kan ta… (Og jeg har lært atter en gang å lytte til byråkraten…). 🙄
Men – retten ble reddet inn av en god en ratatouille og perfekt pasta al dente. 🇮🇹
Sei
Pannestekt seiloin med kokte gulrøtter, grovknuste poteter og soyasmør.
Denne gangen velger jeg å gi skylda til fisken. Det er vanskelig å tilberede sei og få den til å bli skikkelig god, synes jeg.
Under matlagingen ble jeg heller ikke ledet av min kjære byråkrat denne gangen. Så kanskje det var det som var feilen? 🧐
Uansett – det ble greit nok til slutt. Så selge oppskriften var fin; man kan jo evt. bruke en annen type fisk neste gang. 🤓
Tørr kylling, men god ratatouille. Litt for seig sei, men gode poteter.