Baking, Turmat

Pinnebrød

Or stickbread, as we say in Norway.


Pinnebrød er virkelig noe typisk norsk!
De fleste nordmenn har nok vært med på å lage pinnebrød fra barnsbein. Men ikke jeg, siden jeg ikke vokst opp her. Nå som jeg har bodd i Norge i mer enn to tiår, må jo også jeg lære meg å lage pinnebrød! Byråkraten stilte selvsagt villig opp som min læremester.

Veldig enkel oppskrift og tilberedning av deig:

  • 4 dl hvetemel, 2 tsk bakepulver, 5 ss olje (raps- eller solsikkeolje), 1.5 dl vann, 1 tsk sukker og en klype salt.
  • Gjerne kardemomme for mere «bollesmak» – vi tok ca. 1 tsk, men man kan godt ta enda mere for enda mere smak!
  • Alt blandes i en bolle til en litt seig og jevn deig.
  • Pensle olje på deigen og putt den i en boks eller pose, og ta med på tur!

Dette ga ca. 8 ganske store pinnebrød.


Ute i skogen finner man seg en pinne med grei lengde, og spikker den litt i toppen slik at den blir litt spiss. Brenn den gjerne litt på bålet før du starter å tilberede pinnebrødet.

Ta så en lite håndfull deig og rull den i hendene. Snurr så deigen rundt pinnen og hold den over bålet til det blir gjennomstekt. Merk at det er best å ikke holde brødet over åpen flamme… Da blir brødet brent på utsiden, og ikke stekt inni (dette fikk jeg smake på… hehe). Ofte blir ikke brødet stekt likt, så da kan man spise litt etter litt etterhvert som brødet blir stekt. Genial tursnacks og ekstra hygge rundt bålet!

Tips 1: Ha med engangshansker for å unngå å bli klissete på hendene på tur!

Tips 2: Dersom man vil ha pinnebrød rundt pølsene sine, bør man først grille pølsa. Hvis ikke rekker ikke den å bli ferdig med pinnebrødet surret rundt!


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s