Den ultimate testen. Hvilken nasjon sin julemat er den beste? Norge er først ut.
2020 var året for en annerledes jul. Siden både byråkraten og jeg er litt over snittet glad i mat, og ikke minst å lage mat fra bunnen av, tenkte jeg at i år er året der vi lager julemat – både norske og svenske spesialiteter. Så får vi en gang for alle finne ut hvilken som er den beste julematen… 😜
Julaften 2019 Julaften 2020
Norsk julemat – her er det i hovedsak tre retter som dominerer:
- Pinnekjøtt
- Ribbe
- Lutefisk
Men det lages også andre «tilbehør»:
- Sosisser (julepølser)
- Medisterkaker
- Rødkål
- Surkål
Byråkraten mener at det selvsagt skal serveres ribbe på julaften. I familien hans pleier de dog å spise både pinnekjøtt og lutefisk to av de andre juledagene. 🐷🐑🐟
Det vi laget i vårt lille «julematprosjekt» var medisterkaker, sosisser, rødkål og surkål – og ribbe. Sistnevnte ble selvsagt tillaget på tre måter.
Byråkraten tror Norge vinner den ultimate testen, men han forstår at lutefisken kan trekke ned den totale poengsummen for Norge (hverken han eller jeg er overmåte begeistret for lutefisk). Derfor ble det bestemt at vi ikke skulle lage lutefisk…
1 tanke om “Norsk vs. svensk julemat #1”