Natt til fredag sov vi i hengekøye i Oslomarka. Og torsdag kveld laget vi selvsagt god middag utendørs!
Kveldens middag var for meg en «klassiker» når det kommer til mat på tur. Jeg har laget denne flere ganger, også sammen med byråkraten.

Ingredienser:
- Kylling
- Ris (i pose)
- Chili
- Ingefær
- Gulrot
- Hvitløk
- Vårløk
- Cashewnøtter
- Woksaus
Som oftest pleier jeg å lage dette med nudler, men det funker altså minst like bra med ris – man må bare huske på at den må koke lenger.
Kyllingen kuttet vi i mindre biter hjemme før vi dro. Gulroten og ingefæren skrellet vi også hjemme, men ellers kuttet vi alle grønnsaker på plass – på en bitteliten fjøl, med en samekniv!
Ellers var «juksinga» denne gang at vi faktisk tok med en wokpanne, og brukte denne på gassbrenneren, i stedet for den vanlige stekepannen som hører til stormkjøkkenet. Men det går altså helt fint å bruke stekepannen, det har jeg gjort mange ganger før. Kyllingen ble stekt først, og vi sørget for at den var brunet før vi la til gulrot og de andre ingrediensene. Risen kokte vi i Jetboilen mens kyllingmiksen putret godt sammen med sausen i wokpannen.
Resultatet ble ikke så verst – og som alltid smaker mat veldig godt utendørs, gjerne ved et deilig bål!

Sjekk gjerne ut tidligere innlegg på mat på tur – og bli inspirert!
- Entrecôte med bakt potet og grillet mais med bearnaisesaus
- Entrecôte med fløtegratinerte poteter, lettstekt paprika, dampkokte gulrøtter og brokkoli samt peppersaus
- Spaghetti Carbonara