Mat

Byråkratens kamskjellkurs

Har du prøvd å åpne et kamskjell før? Det hadde ikke jeg. Men nå er jeg ikke en kamskjell-jomfru lenger.


Enhver jente er vel glad i ekte perler? De er jo nesten som diamanter. Nydelige og sjeldne. Kamskjell er nesten sjømatens perler, spør du meg – de kommer i vakre skjell og er ikke de letteste å få tak i ferske. Så når du har muligheten, grip den! 🤩💎🐚


Her forleden hadde vi en kompis på middagsbesøk, og byråkraten hadde fått tak i levende kamskjell fra Hitra på Vulkan Fisk på Mathallen. Min kompis, «Tigern», hadde heller ikke åpnet kamskjell før – så vi var begge spente på hvordan dette skulle gå!


Byråkraten viste oss hvordan – veldig pedagogisk 🤓 – og så var det «Tigern» og min sin tur. Dette var ikke lett, kan jeg love! Vi klarte å få ut kjøttet – mer eller mindre inntakt (hrm, mindre – ikke mer, mener byråkraten). Det gikk litt bedre på kamskjell nr 2. Og «Tigern» sitt tredje ble nesten perfekt! Øvelse gjør som kjent mester, så ved neste anledning vil vi begge sikkert være mestere! 🥇✌️🤣


Kamskjellene ble servert med smørstekte miniasparges og en beurre blanc – selvsagt laget fra scratch! 😋✨


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s