Mat

Vaktel til middag

Nytt matprosjekt! Hverken byråkraten eller jeg hadde tilberedt vaktel før – men en gang må jo være den første.


Idéen kom da vi så vaktler på Annis Pølsemakeri på Mathallen sist helg. Byråkraten mente at dette måtte vi jo bare teste! En liten mimring tilbake til vår første skikkelige stormkjøkken-middag (ryper i og fra Rondane), og jeg var solgt!


Forberedelser

Partering av de små fuglene er det første man må gjøre. Til det det kreves skarpe kniver, så da måtte vi først slipe knivene – og det kan jeg vel ærlig innrømme at jeg ikke er god på… 👩🏻‍🍳👨🏻‍🍳
Så var det selve parteringen. Det hadde jeg heller ikke gjort før – på noen fugler. Byråkraten gjorde sitt beste på å ikke mansplaine, men noe irritasjon oppsto fra min side… He He… Men klarte det likevel og fikk til og med ut ønskebeinet intakt (noe selveste byråkraten ikke klarte på første forsøk… *fniiis*). 🤣


Tilberedelsen

Det vi startet med var sausen. Her brukte vi skroget fra fuglene sammen med grønnsaker, hvitvin og kyllingkraft og kokte alt sammen en god stund. Smakte til med salt og pepper – den ble helt nyyyydelig! 🤩
Så var det en rotmos. Her kokte vi poteter, pastinakk, persillerot og jordskokk. Og de forbanna jordskokkene tok jo år og votter til de ble bra! Og når de endelig var ferdige, hadde de oksidert… Note to self… 🧐
Nesten til sist – en frisk salt. Vi hadde fått tips fra Annis om at pære passer veldig godt til vaktel, så da ble det en grønn salat med pære og granateple. Det sistnevnte for å få litt farge. 🤓
Stekingen av vaktlene var det byråkraten som tok ansvar for. De små fuglene har ikke mye kjøtt på seg, så de trenger ikke akkurat mye tid i stekepanna.


Servering

Så skal det plates! Lørdag kveld = vi må jo prøve å gjøre det litt pent… Og pent ble det (synes jeg – byråkraten var som vanlig skeptisk), for ikke å snakke om smaken. For et måltid! ❤️


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s