Mat

Grill it, baby!

Endelig andre lørdag i mai – Norges offisielle første grilldag for sesongen!

Vi har dog tjuvstartet grillsesongen… 🙈 Kjøpte en fin (og svær…) grill i april, og innvigde den selvsagt samme dag. Men nå er det endelig mai, og dagen i går var Norges offisielle første grilldag for sesongen (ifølge Matprat.no). Så da måtte det jo grilles!


Menyen for dagen var litt Hellas-inspirert 🇳🇴🇬🇷:

  • Grillet hel fisk til forrett. Vi fant en nydelig smørflyndre på Vulkanfisk på Mathallen. Fisken ble servert med sitron, litt ferske krydder og urter og asparges. Til dette drakk vi en Sancerre (så ja, her ble det en fransk vri…). 🐟🇫🇷
  • Til hovedrett ble det grillet flatbiff av lam (som vi kjøpte på Bondens Marked forrige helg). Denne ble veldig god med litt hvitløk og rosmarin. Vi prøvde å grille hasselbackpoteter til dette, og laget en god tzatziki samt en liten gresk salat ved siden av. Vi drakk en meget god rødvin til (som var spansk…). 🐑🇪🇸
  • Til dessert ble det grilla bananer med melkesjokolade. Kanskje ikke så gresk, men godt likevel! 🍌🙈

Byråkraten er helt i ekstase over grillen vår. ALT skal grilles… 🙈😂 👨🏻‍🍳👩🏻‍🍳
Noe som minner meg litt på denne episoden fra Truls a la Hellstrøm…


Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s